Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kak tie september 28, 2018. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kak tie september 28, 2018. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kak tie september 28, 2018. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kak tie september 28, 2018. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kak tie september 28, 2018. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kak tie september 28, 2018. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kak tie september 28, 2018.
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kak tie september 28, 2018. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Masak kuah hingga kuah naik minyak. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Apam Kuah Terengganu / 1. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Kak tie september 28, 2018. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Post a Comment for "Apam Kuah Terengganu / 1"